Τρ. Αλεξιάδης: Δεν αφορά την παρούσα περίοδο το 'τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα'

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 15:41
UPD:19/03/2016 18:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προσπάθεια παρερμηνείας καταλογίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και διευκρινίζει ότι η φράση «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα» αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές - αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος και όχι την παρούσα περίοδο.

Αναλυτικά, δηλώνει ότι:

1. Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.

2. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.

3. Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video https://www.youtube.com/watch?v=3brCXAu4qtg (στο 7:16’’)  στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, Τα οποία δεν σχετίζονται με την παρούσα περίοδο. Η ακριβής φράση μου είναι: «Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

4. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.

5. Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα