Ανησυχία του ΟΕΕ για τη διαρκή αναβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 15:18
UPD:15:32
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Κόλλιας (φωτ. αρχείου) ζήτησε το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή, που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών - φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Την έντονη ανησυχία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) για το γεγονός ότι μετατίθεται διαρκώς η ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, εξέφρασε με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας ζήτησε το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή, που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών - φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εκφράστηκε και η έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου για τη μη παράταση εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την οποία είχε δεσμευθεί ο κ. Αλεξιάδης και επανέφερε την πρότασή του για την προαιρετική εφαρμογή τους για το φορολογικό έτος 2015.

Τέλος, ο κ. Κόλλιας δήλωσε την κάθετη αντίθεση του Επιμελητηρίου στις προωθούμενες αλλαγές, που συζητούνται με τους θεσμούς, για το αφορολόγητο και την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα