Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος είχε ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 11:35
UPD:11:42
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

«Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις σε τράπεζες, κρατικές εταιρείες και δημοσιονομική πολιτική έγιναν πραγματικότητα, παρότι ορισμένες φορές μπλοκαρίστηκαν στο Κοινοβούλιο» εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης (φωτογραφία αρχείου).

Η Κύπρος είχε ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Το κυπριακό πρόγραμμα βοήθειας, αν και εμπεριείχε σκληρούς όρους, κατάφερε να "κινητοποιήσει" τη χώρα, προκειμένου να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ενδεικτικά ο Κύπριος πρόεδρος, λίγες μέρες μετά το επίσημο «οκ» του Eurogroup στην έξοδο από το μνημόνιο.

«Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις σε τράπεζες, κρατικές εταιρείες και δημοσιονομική πολιτική έγιναν πραγματικότητα, παρότι ορισμένες φορές μπλοκαρίστηκαν στο Κοινοβούλιο» εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Λευκωσία έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία τόσο της χώρας, όσο και του τραπεζικού τομέα.

Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε με νόημα, ότι «οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας δεν βοηθούν την κατάσταση, εφόσον αγνοούν την κοινωνική συνοχή και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα