«Η πορεία προς την ανάκαμψη» το κεντρικό θέμα συζήτησης στο Φόρουμ των Δελφών

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 12:16
UPD:12:18
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Οι κινήσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 - 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Το συνέδριο θα διαθέτει 19 ενότητες, εκ των οποίων οι έξι θα σχετίζονται με την οικονομία. Πιο αναλυτικά, η θεματική για τις στρατηγικές κινήσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης θα παρουσιαστεί με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νότια Ευρώπη Dirk Reinermann, η υφυπουργός Βιομηχανίας  Θοδώρα Τζάκρη και η πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, Deborah Wince-Smith.  

Η σχέση δημοσίου χρέους και οικονομικής ανάπτυξης θα συζητηθεί σε ξεχωριστή ενότητα στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Declan Costello, διοικητής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώην υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ τις απόψεις του θα καταθέσει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times,  Peter Spiegel. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, η συζήτηση που θα διεξαχθεί με κεντρικό θέμα τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα. Η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva Payments, ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της TITE Capital του Καναδά, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου Αιμίλιος Αυγουλέας και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση. 

Κεντρικής σημασίας θα είναι η συζήτηση για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων ειδικών, του αντιπροέδρου του Τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας  Δημητρίου Τσιτσιράγκου.  

Θα συζητηθούν επίσης τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικής κουλτούρας και τα εργαλεία ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταγωνιστούν σ’ ένα διεθνές περιβάλλον, με τη συμμετοχή εξέχουσων προσωπικοτήτων του επιχειρείν απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ειδική ομιλία για την σημασία των δημόσιων επενδύσεων στην επίτευξη της ανάπτυξης αναμένεται να παρουσιάσει η Επίτροπος της Ε.Ε.  για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κα Corina Cretu.  

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα