Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 10:42
UPD:14:00
REUTERS/MICHAELA REHLE

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «τορπιλίζοντας» εκ νέου τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα, χωρίς να επιστρατεύσει το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης.

Όπως μάλιστα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, o κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το 2011 είχε προτείνει στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσωρινή έξοδο της χώρας από την Eυρωζώνη, με αντάλλαγμα μία «μαζική βοήθεια».

«Το Grexit θα έπληττε μία και έξω τους Έλληνες, αποφεύγοντας τον διαρκή πόνο του ελληνικού πληθυσμού» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, στο Αμβούργο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deutsche Welle, στην ίδια εκδήλωση, ο Σόιμπλε - μεταξύ αστείου και σοβαρού - φέρεται να ανέφερε ότι «αν η χώρα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα». 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα