Εμμένει το Βερολίνο στη θέση του για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 16:15
UPD:16:50
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν για το Βερολίνο παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση.

«Στη γερμανική θέση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί στη δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτήν τη θέση τον τελευταίο καιρό», είπε. 

Για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα» έκανε λόγο, σχετικά με τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό υπουργό.

Η ίδια υπογράμμισε ότι η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον κ. Σόιμπλε να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο. «Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα», δήλωσε η Τισενχάουζεν.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις για το συνταξιοδοτικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα