Θ. Τζάκρη: Στόχος η επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 13:36
UPD:13:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στην επαναλειτουργία βιομηχανιών που διέκοψαν για διαφορετικούς λόγους τη λειτουργία τους και βρίσκονται στα «χέρια» των τραπεζών στοχεύει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε ότι οι βιομηχανίες μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να κρατικοποιηθούν και οι νέοι ιδιοκτήτες θα προκύψουν μέσα από διαγωνισμούς και σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

«Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν μιλάμε για ερείπια. Πρόκειται για βιομηχανίες οι οποίες με μια μικρή προσπάθεια μπορούν να αναβιώσουν» είπε η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία, να επιστρέψουν στις δουλειές όσοι απολύθηκαν και επιπλέον να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το αρμόδιο υπουργείο θα διευκολύνει τους νέους επενδυτές να εξασφαλίσουν νέες άδειες λειτουργίας και επισήμανε χαρακτηριστικά πως θα τις «παρουσιάσουμε με το κλειδί στο χέρι ως καινούργια σχέδια επενδυτικά μέσα από μια διαδικασία διαφάνειας, δηλαδή νέοι επενδυτές να πάρουν έτοιμες βιομηχανίες».

Υπογράμμισε ακόμα, ότι εκτός από το σχέδιο επαναλειτουργίας αργουσών βιομηχανιών, η κυβέρνηση στοχεύει ταυτόχρονα στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε πολύ σημαντικό εργαλείο και το φόρουμ για τη βιομηχανία, για τη διαμόρφωση και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να δημιουργήσουμε μέσω της ανάπτυξης, της βιομηχανικής παραγωγής, σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατέληξε η κ. Τζάκρη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα