Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι διαβουλεύσεις για τα ανοικτά ζητήματα

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 00:08
UPD:00:23
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την Κυριακή ενδέχεται να συγκληθεί το Euro Working Group,  το οποίο θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup (φωτ. αρχείου).

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Αθήνας και θεσμών, μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, και των εκπροσώπων των θεσμών.

Την Κυριακή ενδέχεται να συγκληθεί το Euro Working Group,  το οποίο θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς .

Οι ίδιες πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες και αναζητείται «έντιμος συμβιβασμός» από την πλευρά των πιστωτών.

Παράλληλα, τέθηκαν και τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα