Αιγιλεία... το ελληνικό, θερινό Νταβός

Τι αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 08:58
UPD:09:00
REUTERS/RUBEN SPRICH

Το νησί Αιγιλεία θα είναι το ελληνικό, θερινό Νταβός, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, με παρέμβαση του στην τηλεόραση του Mega.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, εξήγησε ο κ. Μάρδας, το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και τρεις μήνες. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, έσπευσε να διευκρινίσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε ότι η Αιγιλεία αναμένεται να καταστεί ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, όπου θα πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με τις τέχνες και τη φιλοσοφία.

Περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι η απόσταση που το χωρίζει από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών δεν υπερβαίνει τη 1,5 ώρα.

Ερωτηθείς για το κόστος των υποδομών, ο υφυπουργός απάντησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την ανοικοδόμηση των απαιτούμενων κτηρίων φιλοξενίας των διεθνών προσωπικοτήτων, με έξοδα του εκάστοτε κράτους.

«Θα ζητήσουμε από τα εθνικά κράτη να χτίσουν με δικά τους έξοδα, τις υποδομές που θα χρειάζονται» εξήγησε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι ήδη υπάρχουν χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα