Τρ. Πειραιώς: Νέα συμφωνία για συμβολαιακή κτηνοτροφία

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 13:08
UPD:13:09
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τράπεζας Πειραιώς

Σε νέα συμφωνία για συμβολαιακή κτηνοτροφία προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ΑΕΣ.

Η Ένωση ιδρύθηκε το 1926 από μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού με σκοπό την υποστήριξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων και το 1961 ίδρυσε το πρώτο τυροκομείο στο νησί για την τυροκόμιση μικρών ποσοτήτων γάλακτος.

Σταδιακά εξελίχθηκε και προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, σε διεύρυνση της δραστηριότητάς της και αύξηση της παραγωγής και της γκάμας των προϊόντων της, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την προσήλωσή της στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες.

Σήμερα στα βασικότερα προϊόντα της Ένωσης συγκαταλέγονται μεγάλη γκάμα τυριών (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, λευκό τυρί, σκληρό τυρί, ξινότυρο, ξινομυζήθρα κ.ά.), εκ των οποίων η γραβιέρα Νάξου έχει αποσπάσει βραβεία από ελληνικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και η πιστοποιημένη-τυποποημένη πατάτα Νάξου.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει μέσω του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μέσω του προγράμματος, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην Ένωση.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής κτηνοτροφίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, τονίζεται από την τράπεζα.Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡΣχολιασμένα