Ντομπρόβσκις: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016

«Εάν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά και εντατικά, θα ανακτήσει τη σταθερότητα»
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 23:06
UPD:10/10/2015 00:31
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Εάν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά και εντατικά, θα ανακτήσει τη σταθερότητα και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη σύντομα» υπερθεμάτισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος (φωτ. αρχείου). 

H Ελλάδα πιθανώς να επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016, υπό την προϋπόθεση η κυβέρνηση να κάνει σοβαρή προσπάθεια να ανακτήσει τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Εκτιμούσαμε ανάπτυξη 2,5% για την Ελλάδα φέτος, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις περιμένουμε ύφεση 2% - 2,5%» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ, στη Λίμα.

«Εάν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά και εντατικά, θα ανακτήσει τη χρηματοπιστωτικής της σταθερότητα και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη σύντομα» υπερθεμάτισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Η ανοδική πορεία της οικονομίας, εκτίμησε παράλληλα, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, ιδίως εάν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, ώστε το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του να μην υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.

«Οι εκτιμήσεις μας για την Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερες σήμερα από ό,τι ήταν τον Αύγουστο» κατέληξε ο Ντομπρόβσκις.

Πηγή: Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα