Ξένες επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό αναζητεί ο Δ. Μάρδας

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 15:05
UPD:15:09
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος, για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας (φωτογραφία αρχείου).

Τις δυνατότητες αναβάθμισης του ιαματικού τουρισμού θα συζητήσει με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος, για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Στη συνεδρίαση του δ.σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και θα μετέχουν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των 54 δήμων-μελών του ΣΔΙΠΕ από όλη την Ελλάδα, ο κ. Μάρδας θα παρουσιάσει συγκεκριμένη μέθοδο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων μπορεί να είναι καταλυτική στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων της χώρας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Όπως σημειώνεται, οι επενδύσεις θα έχουν στόχο, αφενός, τη διαμόρφωση ενός υψηλής ποιότητας προϊόντος που θα απευθύνεται σε υψηλά εισοδήματα, κυρίως από επισκέπτες του εξωτερικού και, αφετέρου, την κάλυψη των αναγκών της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα