Ελ. Κουντουρά: Σχέδια για τουριστικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 11:49
UPD:11:51
INTIME NEWS/INTIMEnews

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, «πρόκειται για έργα που έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει ή βρισκόμαστε στη διαδικασία για να ξεμπλοκάρουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα» (φωτογραφία αρχείου).

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σχέδια για τουριστικές επενδύσεις, προϋπολογισμού 5 δισ. ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο 16ο Συνέδριο Prodexpo για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με χορηγούς τη Ναυτεμπορική και το naftemporiki.gr.

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, «πρόκειται για έργα που έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει ή βρισκόμαστε στη διαδικασία για να ξεμπλοκάρουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα». Η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόσφορο έδαφος για ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Μεγάλες εκτάσεις και υφιστάμενα παλαιά ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή για επενδύσεις από ξένους και ιδιώτες επενδυτές ανά την Ελλάδα», δήλωσε η υπουργός. Για τον σκοπό αυτό, όπως επίσης ελέχθη, το υπουργείο θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της  διαμόρφωσης νέου Αναπτυξιακού Νόμου με σαφή κριτήρια.

Η κ. Κουντουρά επανέλαβε ότι το 2015 θα είναι μία ακόμη χρονιά - ρεκόρ με 26 εκατ. αφίξεις τουριστών (από 24 εκατ. το 2014) και 14,5 δισ. ευρώ τουριστικές εισπράξεις, ενώ επιπλέον 1 δισ. ευρώ  προκύπτει από τον εσωτερικό τουρισμό.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα