Στο Ντουμπρόβνικ το Διεθνές συνέδριο Balkans, Black Sea & the Adriatic Oil & Gas

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 18:04
UPD:18:08

Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, αντί της Αθήνας που είχε αρχικώς προγραμματισθεί πριν τις οικονομικές δυσκολίες του καλοκαιριού,  θα διεξαχθεί εφέτος το Διεθνές Συνέδριο Balkans, Black Sea & the Adriatic Oil & Gas στις 22-25 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιείται  με την ακαδημαϊκή και επιστημονική στήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σημαντικές παρουσίες συμπεριλαμβανομένων CEOs ενεργειακών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, υπουργών, στελεχών και φορέων της ενεργειακής αγοράς και εκπροσώπων σημαντικών ερευνητικών ινστιτούτων και  δεξαμενών σκέψης θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα ενεργειακής πολιτικής, ρύθμισης και οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε μία εξαιρετικά σύνθετη και μεταβατική περίοδο από πολιτικοοικονομικής σκοπιάς με σημαντικά ενεργειακά projects στο τραπέζι αλλά και πολλά ανοικτά μέτωπα στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, το συνέδριο αποκτά ειδικό ενδιαφέρον που ξεπερνάει τα όρια της ΝΑ Ευρώπης. Σημαντικές αναμένεται να είναι οι τοποθετήσεις γύρω από την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, τον Νότιο Διάδρομο και το ρόλο των χωρών της Βαλκανικής, της Μαύρης θάλασσας και της Αδριατικής στην ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα