Skip to main content

Aegean: Αύξηση 17% στην επιβατική κίνηση 9μηνου

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines στο εννεάμηνο του 2015, επηρεαζόμενη θετικά από την επιτυχή επέκταση του δικτύου. Συγκεκριμένα, Αegean και Olympic Air μετέφεραν 9,2 εκατ. επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, 17% περισσότερους σε σχέση με το 2014.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θετική δυναμική που παρουσίασε η Aegean στην επιβατική κίνηση από τις αρχές του καλοκαιριού, συνεχίσθηκε στην τουριστική περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015. Συνολικά, οι Aegean και Olympic Air μετέφεραν την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, 4.267.754 εκατ. επιβάτες, 696 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 19%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση της εταιρείας σε επιβάτες εξωτερικού ήταν πολλαπλάσια της συνολικής αγοράς. Συγκεκριμένα στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, η Aegean μετέφερε στο δίκτυο εξωτερικού 2.358.122 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 29% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Η θετική τάση συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, όπου η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 28% με 709 χιλ. επιβάτες.

Ιδιαίτερα σημαντική για τη στήριξη των μεγάλων τουριστικών περιοχών ήταν η αύξηση που παρουσίασε η εταιρεία στις βάσεις της Ρόδου και του Ηρακλείου, που σε επίπεδο συνολικής αγοράς παρουσίασαν μικρή υποχώρηση, λόγω της σημαντικής κάμψης της αγοράς της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση στη βάση του Ηρακλείου 31% και 30% στη βάση της Ρόδου.

Όσον αφορά στην κίνηση εσωτερικού, αυτή αυξήθηκε κατά 9% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που επετεύχθη στις «άγονες» γραμμές, που στηρίχθηκαν φέτος με περισσότερες πτήσεις και ενισχυμένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015 να παρουσιάζουν αύξηση 22%, με μερικές από αυτές να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης. Συγκεκριμένα, εντυπωσιακή είναι η αύξηση που παρουσιάστηκε στα νησιά Σκιάθος (+60%), Ζάκυνθος (+51%), Νάξος (+43%) και Μήλος (+38%).

«Οι επιδόσεις αυτές στη φετινή, γεμάτη προκλήσεις τουριστική περίοδο, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της Aegean να επενδύσει στην ανάπτυξη του δικτύου της με 16 νέους προορισμούς σε 9 χώρες τόσο από την Αθήνα, όσο και από την περιφέρεια, φτάνοντας τους 134 προορισμούς σε 45 χώρες. Υπενθυμίζεται ότι παρά τα capital controls, η εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει την παραλαβή, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, τριών ολοκαίνουργιων αεροσκαφών Α320ceo. Τα 3 νέα Airbus είναι μέρος της συνολικής παραγγελίας 7 αεροσκαφών συνολικής επένδυσης 300 εκατ. δολ. που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο 2016», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.