Skip to main content

Κλιμακώνεται η κινητοποίηση στη Λίμνη Ευβοίας- Νέα δεδομένα με την αλλαγή της φοράς των ανέμων

Κλιμακώνεται η κινητοποίηση στην Εύβοια για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στη χώρα, «αυτή την ώρα έχουμε κλιμάκωση της κινητοποίησης και ενίσχυση δυνάμεων καθώς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με νέα δεδομένα με την αλλαγή της φοράς των ανέμων σε βορειοανατολικούς».

Παράλληλα ανέφερε πως στην περιοχή εστάλησαν τρία sms για εκκένωση. Το πρώτο χθες στις 18:00 για τις περιοχές Καλαμούδι και Ρετσινόλακκος, το δεύτερο στις 19:55 για τις περιοχές Ρετσινόλακκος και Σηπιάδα και το τρίτο στις 3:00 τα ξημερώματα για τις περιοχές  Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Επίσης, στις 12:20 εστάλη νέο sms στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι για άμεση εκκένωση προς Ιστιαία.

Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων τους οικισμούς Καλαμούδι, Παλαιοχώρι, Δαμιά και από τον Όσιο Δαυίδ.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην κατάσβεση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.