Skip to main content

Δεκτή έκανε ο Αλ. Τσίπρας την παραίτηση Οδ. Βουδούρη

Δεκτή έκανε την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέα Βουδούρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουδούρης σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις τόνιζε ότι η παραίτησή τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Επίσης σημείωσε ότι «έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM είπε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι με τον κ. Μουζάλα «δεν υπάρχει απολύτως κανένα προσωπικό θέμα, ούτε υπάρχει πολιτικό θέμα». «Υπάρχει ένα θέμα οργανωτικό και ένα θέμα διαχείρισης. Αυτό το οργανωτικό θέμα το έχει διευθετήσει ο νόμος 43/75 κι αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο εν λόγω νόμος, που ορίζει ότι οι δομές πρέπει να έχουν έναν διοικητή, ένα συντονιστικό όργανο, κ.ο.κ., «είναι μόνο στα χαρτιά εδώ και πέντε μήνες».

Σημείωσε τέλος ότι δεν είναι «γαντζωμένος στη θέση του», καθώς και ότι πρόθεσή του δεν είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στο υπουργείο ή στην κυβέρνηση.

Ανικανότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση η Ν.Δ.

Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέα Βουδούρη για παραίτηση.

«Σε μία τόσο εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου ο αριθμός εγκλωβισμένων προσφύγων – μεταναστών έχει  υπερβεί τους 60.000 και οι αφίξεις στα νησιά μας είναι καθημερινές και σταθερές, με προφανείς κινδύνους, η ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνείται – για δικούς της λόγους – να βάλει μία τάξη, με συνέπεια τη διαιώνιση της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί» σημειώνει.
 
«Αντί να προχωρήσουν, με σχέδιο, στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους (έλεγχος, διαχωρισμός προσφύγων – μεταναστών, προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες), τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να παίζουν παιχνιδάκια εντυπωσιασμού μεταξύ τους και, δημόσια πλέον, ομολογούν την ανικανότητά τους» τονίζει.

Ως αδυναμία της κυβέρνησης να εργασθεί με στοιχειώδη συντονισμό και αποτελεσματικότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ερμηνεύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέα Βουδούρη.

«Με λίγα λόγια, η παραίτηση Βουδούρη είναι η κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση ενός ακόμα, πολύ σοβαρού για τη χώρα ζητήματος».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Έσπασε τον όρκο σιωπής

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την αποδοχή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα της παραίτησης του Οδυσσέα Βουδούρη από τη θέση του  γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Όπως σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε σχόλιό της, στον κ. Βουδούρη «χρεώνεται ότι “έσπασε τον όρκο σιωπής”».

Συμπληρώνει επίσης ότι «στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η σιωπή είναι χρυσός».

Καταλήγοντας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογραμμίζει ότι «ο κ. Βουδούρης είναι ελεύθερος πλέον να συνεχίσει την πολιτική του περιπλάνηση».