Skip to main content

Φλωρεντία: Πρόστιμα σε όσους τρώνε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου

Με πρόστιμα ύψους 150 έως περίπου 500 ευρώ απειλούνται οι τουρίστες οι οποίοι τρώνε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας, αφήνοντας πίσω τους απορρίμματα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Local, η απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 4 Σεπτεμβρίου, στοχεύει παράλληλα στη μείωση της συμφόρησης στα στενά δρομάκια της πόλης, όπου συρρέουν πολλοί τουρίστες.

Ο κανονισμός θα παραμείνει σε ισχύ για τέσσερις μήνες κατά τις ώρες 12 έως 3 μ.μ. και 6 έως 10 μ.μ., ενώ αφορά τις οδούς Via de ‘Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano και Via della Ninna.

Κατά τους Times, η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο της τουρίστες που τρώνε στους δρόμους σάντουιτς και πίτσες από δημοφιλή καταστήματα εστίασης της περιοχής, τα οποία δεν διαθέτουν όμως τραπέζια ή χώρο για να καθίσουν οι πελάτες τους.

Σαν αποτέλεσμα, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής παραπονούνται ότι καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση στα μαγαζιά ή τα σπίτια τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται μπροστά στις εισόδους.

Τα καταστήματα εστίασης της περιοχής έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στον δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».

Πάντως, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα ξεφύγουν από το πρόστιμο. Ωστόσο, αν σταματήσουν να απολαύσουν το σνακ τους, τότε θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…