Skip to main content

Ν.Δ.: Λογοκλοπή από τον Αλ. Τσίπρα

Λογοκλοπή χρεώνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ν.Δ., με αφορμή τις έννοιες «Νέα Μεταπολίτευση» και «Ελλάδα του 2021» που χρησιμοποίησε στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.  

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ν.Δ. σημειώνει ότι και οι δυο αυτές έννοιες αποτέλεσαν «τα βασικά μηνύματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο. 

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ικανός στη λογοκλοπή, αλλά είναι ανίκανος να υπηρετήσει προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας αυτές τις έννοιες, λόγω της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον διακρίνει», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία παραθέτει και τα αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη με τις αναφορές στη Νέα Μεταπολίτευση και στην Ελλάδα του 2021:

  • Εδώ στην Αθήνα, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, χτυπά η καρδιά της νέας Μεταπολίτευσης.

    Γεννιέται ένας νέος Πατριωτισμός που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε μια κοινή ιστορική αποστολή: την αναμόρφωση της Ελλάδας».

  • Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να απαλλάξουμε την Ελλάδα από τη θηλιά της επιτήρησης των δανειστών μας στα επόμενα χρόνια. Να πάρουμε επιτέλους τις τύχες της χώρας μας στα δικά μας χέρια.

    Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021.

    Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης.

    Και στον αγώνα αυτό για τη νέα εθνική ανασυγκρότηση κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν πρέπει να λείπει.

    Το 2021, όταν θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Τον συλλογικό και τον ατομικό.