Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Κρίσιμη εθνική κάλπη οι ευρωεκλογές – Θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Οι πολίτες δεν θα πειραματιστούν - Η αντιπολίτευση ας αντιμετωπίσει μόνη τις ιδεολογικές της παλινωδίες» ανέφερε από την Καλλονή Λέσβου

Τη βεβαιότητα ότι «το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Ν.Δ. θα γιορτάσει ακόμα μία μεγάλη πολιτική νίκη» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να εκπέμψουν «μήνυμα σταθερότητητας και συνέχειας» με την ψήφο τους και να αποφύγουν τους «πειραματισμούς».

Μιλώντας σε πολίτες στην Καλλονή Λέσβου, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές ως «μια ακόμη κρίσιμη εθνική κάλπη» που αποτελεί «μεγάλο στοίχημα για τη Ν.Δ.». «Είναι ένα ακόμα στοίχημα το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα το κερδίσει. Θα είμαστε πάλι οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών» ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο πως για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρουν οι πολίτες αυτές τις εκλογές «στα σοβαρά».

«Το λέω αυτό διότι το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, έχει μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην πατρίδα μας, είτε μιλάμε για την ασφάλεια, που είναι το πρώτο ζητούμενο σήμερα, είτε μιλάμε για τη μετανάστευση, είτε μιλάμε για την οικονομία, είτε μιλάμε για τους αγρότες μας και για τις διεκδικήσεις που θα πρέπει να κάνουμε εν όψει της αναμόρφωσης της αγροτικής πολιτικής. Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και με τη δική σας στήριξη θα συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρόλο για να μπορούμε σταθερά να ερχόμαστε πάντα πιο κοντά στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτός είναι ο στόχος που έχω θέσει για τη δεύτερη τετραετία: μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος μιας χαμένης δεκαετίας που τόσο πολύ μας τραυμάτισε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Η κάλπη των ευρωεκλογών να εκπέμψει μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας»

Τόνισε επιπλέον πως η Ν.Δ. πρέπει να είναι ισχυρή «γιατί πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα, με την ίδια ένταση, με την ίδια αποφασιστικότητα, τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιούμε». «Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι ρυθμοί να συντηρηθούν και το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα εκπέμψει η κάλπη των ευρωεκλογών να είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας» πρόσθεσε.

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Όχι στους πειραματισμούς»

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι «οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας. Θα στηρίξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή παράταξη αυτού του τόπου, την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη η οποία κάνει την Ελλάδα Ευρώπη, με γρήγορα βήματα σε όλα τα πεδία πολιτικής» ανέφερε.

Βολές κατά της αντιπολίτευσης για «ιδεολογικές παλινωδίες»

Εξαπέλυσε παράλληλα βολές στην αντιπολίτευση. «Δεν ασχολήθηκα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. Ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα και ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες» είπε, τονίζοντας πως ο ίδιος θέλει να μιλάει για το έργο της κυβέρνησης.

«Θέλω, κλείνοντας, να σας πω ότι πρέπει σε αυτόν τον αγώνα να πάμε όλοι μαζί συντεταγμένοι. Ξέρουμε πώς να κερδίζουμε εκλογές. Το κάναμε το 2023, θα το ξανακάνουμε και στα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε.

naftemporiki.gr