Skip to main content

Τέλος εποχής για τον Μέρτοου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο ποδοσφαιριστής διευθυντής των «Κόκκινων Διαβόλων» αποχωρεί ύστερα από 10 χρόνια υπηρεσίας στο «Ολντ Τράφορντ»

Ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζον Μέρτοου, παραιτήθηκε και θα αποχωρήσει από τον σύλλογο αυτή την εβδομάδα μετά από περισσότερα από 10 χρόνια υπηρεσίας, καθώς συνεχίζεται η αναδιάρθρωση στο «Ολντ Τράφορντ» υπό την ηγεσία της INEOS.

Η επένδυση στην Γιουνάιτεντ από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και οι επιλογές του σε βασικούς ρόλους δημιούργησαν την προσδοκία ότι ο Μέρτοου θα αποχωρούσε ή θα του προσφερόταν διαφορετική θέση, όμως εκείνος αποφάσισε να μείνει εκτός.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο Νταν Άσγουορθ, όταν ολοκληρωθεί η συνεργασία του νυν αθλητικού διευθυντή της Νιούκαστλ με τις «Καρακάξες», ενώ ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Σαουθάμπτον, Τζέισον Γουίλκοξ, θα οριστεί τεχνικός διευθυντής.

Η Γιουνάιτεντ ελπίζει πως ο Γουίλκοξ θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους «Άγιους» για την αποζημίωσή του, ενώ αντίθετα για να αναλάβει καθήκοντα ο Άσγουορθ θα μπορούσε να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος.

Ο Μέρτοου εντάχθηκε στην Γιουνάιτεντ το 2013, έχοντας εργαστεί προηγουμένως για την Πρέμιερ Λιγκ, την Έβερτον και την Φούλαμ.