Skip to main content

Meteo: Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης σήμερα και αύριο (χάρτες)

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ιδιαίτερα αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Κρήτη

Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης αναμένονται σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τους 21 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου δημιουργείται ένα αποπνικτικό κοκτέιλ για τις περιοχές που θα επηρεαστούν.

Το meteo.gr παραθέτει χάρτες στους οποίους παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια στις 14:00 σήμερα Τετάρτη και στις 02:00 της Πέμπτης 28/03.

Πηγή: meteo.gr
Πηγή: meteo.gr

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Κρήτη – Προειδοποιήσεις για την υγεία

Πολύ αυξημένη είναι η συγκέντρωση σωματιδίων λόγω της αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη, με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας να εφιστά την προσοχή στους πολίτες. Βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρατηρούνται αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου. Οι συγκεντρώσεις, όπως αναφέρεται, αναμένεται να είναι αυξημένες σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και αύριο 28 Μαρτίου σε όλη την Κρήτη και ειδικότερα στη δυτική Κρήτη (άνω των 50 µg/m³), βάσει της πρόγνωσης της ποιότητας του αέρα. H εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται στενά , όπως επισημαίνεται λ, από το δίκτυο ΣΧΕΔΙΑ.

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας, βροχές και αφρικανική σκόνη

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού ΕΔΩ.