Skip to main content

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Νέες απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Πόσο ενίσχυσε τον Στέφανο Κασσελάκη η απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές

Σκηνικό κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει και η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, με το κυβερνών κόμμα να φτάνει το 33,9% στην εκτίμηση ψήφου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στις 20 μονάδες η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (13,9%), το οποίο εμφανίζεται στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μένει στην τρίτη με ποσοστό 11,9%. Σημειώνεται πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinion Poll πριν από 10 ημέρες, εμφανίζουν πτώση.

Άνοδο της Ελληνικής Λύσης (10,2%) καταγράφει και αυτή η δημοσκόπηση, η οποία εμφανίζεται οριακά πάνω από το ΚΚΕ (10,1%). Ακολουθεί το κόμμα Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Λίγο ή καθόλου ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αξιοσημείωτο πως το 76,4% θεωρεί πως το συνέδριο τον ενίσχυσε λίγο ή καθόλου. Για ενδυνάμωση του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο το 80% μέσα από την απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Ωστόσο, ποσοστό άνω του 75% κρίνει πως τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα συνεχιστούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, το 66,7% θεωρεί πως δεν βοήθησε.