Skip to main content

Θερμή υποδοχή στις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα και αποθεώθηκε στο αεροδρόμιο

H Eθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης που εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, στη Ντόχα, επέστρεψε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής.

Μαζί έφερε τα δύο μετάλλια (χρυσό και ασημένιο) της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο σόλο και την πρόκριση του ντουέτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΚΟΕ., Αλεξία Μαρίνη (γ΄ αντιπρόεδρος) και Στέφανος Αυγουλέας (γενικός γραμματέας), ο δήμαρχος Ηλιούπολης (τόπος διαμονής της Πλατανιώτη) Στάθης Ψυρρόπουλος, συγγενείς και φίλοι των αθλητριών.

«Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η δύναμη και η ομορφιά του αθλητισμού που πάει όλο και ψηλότερα. Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι, τις ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν, όλη η Ελλάδα τις ευγνωμονεί.

Πολλά συγχαρητήρια, είμαστε δίπλα τους. Συγχαρητήρια επίσης σε όλα τα παιδιά του υγρού στίβου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δήλωσε: «Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα στόχο το χρυσό.

Δεν ήρθε πέρυσι, φέτος δεν θα γινόταν να το αφήσω να περάσει έτσι. Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι.

Είχα σκεφτεί να τα παρατήσω, το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό».