Skip to main content

45 χρόνια OMONIA TRANS Το παρελθόν εμπνέει το μέλλον

Oικολογικά πρωτοπόροι εδώ και πολλές δεκαετίες

Η OMONIA TRANS, μία ιστορική και διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία στον χώρο των διαμεταφορών και logistics, γιορτάζει φέτος τα 45 της χρόνια. Η οικογενειακή εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1979, έχει αναπτυχθεί, μαζί με τους πελάτες της, εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαμεταφοράς και logistics end to end, σε κάθε σημείο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με την ευκαιρία της επετείου, η κα Φωτεινή Γιαννοπούλου, ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας, δήλωσε τα εξής: “Στόχος μας στην OMONIA TRANS δεν είναι να ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά και οι συνεργάτες μας, και η κοινωνία. Για αυτό, όσον αφορά τους πελάτες μας, επενδύουμε πάντα πρώτοι στις τελευταίες τεχνολογίες, προσφέροντας υπηρεσίες διαμεταφοράς με καθολική πανευρωπαϊκή κάλυψη για οδικές μεταφορές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα αποσυσκευασία και ανασυσκευασία, διαλογή, ποιοτική διαχείριση, διαλογή μονάδας. Στόχος μας είναι να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, είμαστε οικολογικά πρωτοπόροι εδώ και πολλές δεκαετίες. Υποστηρίζουμε τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030, καθώς ήμασταν η πρώτη εταιρεία μεταφορών και logistics στη χώρα μας που επένδυσε με ίδια κεφάλαια στην αγορά υβριδικού φορτηγού.

Όσον αφορά τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας, η κυρία Γιαννοπούλου συνέχισε: “Σε μία εποχή γενικής απαισιοδοξίας, τολμάμε και πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα. Η σκληρή δουλειά, η άριστη φήμη μας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και η μηδενική μας τραπεζική εξάρτηση ή υποχρέωση, μάς τοποθετούν σε θέση ισχύος για την επόμενη, γεμάτη προκλήσεις, πενταετία. Παγιώνουμε τη θέση μας, ως ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στο νέο περιβάλλον, και συνεχίζουμε να υπηρετούμε την απόλυτα πελατοκεντρική φιλοσοφία μας. Ραντεβού στα 50 μας!”

Η OMONIA TRANS διαθέτει εγκαταστάσεις τόσο στην Αθήνα (5.000. τ.μ. με άμεση πρόσβαση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στην Αττική Οδό), όσο και στη Θεσσαλονίκη (3.500 τ.μ. τελωνειακής αποθήκης με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό). Εξυπηρετεί με πολλαπλά δρομολόγια και αποθήκες σε 30 και πλέον ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτοντας διεθνή οχήματα προδιαγραφών EUR 5 & EUR 6. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αναπτύξει τόσο το ανθρώπινο δυναμικό της, απασχολώντας σήμερα προσωπικό 80 ατόμων, όσο και τους τζίρους της.