Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή οι 13 συλληφθέντες για διακίνηση μεταναστών

ΕΛΑΣ

Στις δύο εγκληματικές οργανώσεις συμμετείχαν 21 άτομα

Το κατώφλι του ανακριτή κλήθηκαν να περάσουν οι 13 συλληφθέντες, φερόμενοι ως μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπλοκή σε διάφορες περιπτώσεις προώθησης μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Την εξάρθρωση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, κατάφεραν προ ημερών αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, στις δύο εγκληματικές οργανώσεις συμμετείχαν 21 άτομα, 14 Έλληνες και επτά αλλοδαποί.

Οι συλλήψεις των 13 φερόμενων δραστών έγιναν σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τρεις βρίσκονται ήδη σε καταστήματα κράτησης.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 10 ακόμη ατόμων, εμπλεκομένων στην ίδια υπόθεση, ενώ ένα ακόμη άτομο συνελήφθη δυνάμει σχετικού καταδιωκτικού εγγράφου για αδικήματα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες οι δράστες από το Μάιο του 2023 έως και το χρόνο σύλληψής τους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν συνολικά 22 διακινήσεις παράτυπων μεταναστών, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά 166 άτομα, με εκτιμώμενο οικονομικό όφελος τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ