Skip to main content

Travel.com: Η Νάξος στην δεκάδα που προσφερονται για ποιοτικές διακοπές το φθινόπωρο

Ποιοι άλλοι προορισμοί βρίσκονται στην δεκάδα

Στην ένατη θέση  του ετήσιου καταλόγου του με προορισμούς της Ευρώπης που προσφέρονται για διακοπές το φθινόπωρο  φιγουράρει η Νάξος. Ο δημοφιλής ιστότοπος, που εμπιστεύονται εκατομμύρια τουρίστες, την κατατάσσει στους τόπους για ποιοτικές διακοπές, χωρίς υψηλές τιμές και κοσμοσυρροή.

Ο φετινός «δεκάλογος» του travel.com που διαμορφώθηκε μετά από δημοσιογραφική έρευνα, περιλαμβάνει επίσης τη Σεβίλλη, τη Σίντρα της Πορτογαλίας, τη Λεμεσό, το Γκίθορν της Ολλανδίας, τη Γρανάδα, το Μπορντώ, το Χάλστατ της Αυστρίας, τα ιταλικά χωριά Τσίνκουε Τέρρε και το Φούσεν στη Βαυαρία. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς, δήλωσε πως «για το 2023 η Νάξος σημείωσε ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων σε βάθος δεκαετίας, τόσο για τον Αύγουστο όσο και για τον Ιούνιο, ενώ και τον Ιούλιο η πορεία ήταν ανοδική. Η επισκεψιμότητα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Κάνει εντύπωση πως η Νάξος δέχτηκε τουρίστες ακόμη και μέσα στο Νοέμβριο, καθώς ο προσανατολισμός μας πλέον είναι η αξιοποίηση στοιχείων του προορισμού που είναι ελκυστικά και το φθινόπωρο, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, η φυσιολατρία, η περιήγηση στα χωριά, η γαστρονομία και πολλά άλλα». Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για διακοπές εκτός σεζόν διαπιστώθηκε εξάλλου και από την πρόσφατη οργανωμένη συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιήθηκε πλήθος προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.

Σημειώνεται πως ο δήμος υλοποιεί τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια εξειδικευμένης εταιρείας, πρόγραμμα προβολής με στόχευση σε αγορές της Ευρώπης και πιο μακρινές χώρες, για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομίας, του ασύγκριτου φυσικού κάλλους, του γαμήλιου τουρισμού, της πεζοπορίας, των καταδύσεων, των θαλάσσιων σπορ και άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων.