Skip to main content

Εθνικό Θέατρο Κίνας: Στην Αθήνα με δύο εντυπωσιακές παραστάσεις

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στο Christmas Theater

Αέρας Κίνας θα «φυσήξει» για ένα διήμερο, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στο Christmas Theater. Εκεί, στο θεατρικό χώρο των Ολυμπιακών Ακινήτων Γαλατσίου, το «Sino – Hellenic International Theatre Festival», ένα φεστιβάλ οι επισκέπτες του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν Κινέζικο φαγητό, Κουνγκ φου και πολεμικές τέχνες, μια σπουδαία παράσταση από το Εθνικό Θέατρο της Κίνας και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Στο επίκεντρο του φεστιβάλ βρίσκονται δύο εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις. Η πρώτη, «Ο Πρίγκιπας του Λάνλινγκ», είναι ένα μοναδικό αριστούργημα του Εθνικού θεάτρου της Κίνας. Η θρυλική ιστορία επικεντρώνεται στον πρίγκιπα Λάνλινγκ, έναν διάσημο στρατηγό της περιόδου της Βόρειας και Νότιας Δυναστείας (420-581). Εστιάζοντας στα άκρα της ανθρώπινης φύσης, όπως η τρυφερότητα έναντι της σκληρότητας που αντιπροσωπεύεται με έναν μοναδικό συμβολισμό (ένα πρόβατο εναντίον ενός λύκου), δημιουργεί μια σύγχρονη εκδοχή του μύθου «Μια ζωή με αληθινή ψυχή απέναντι σε μια ζωή που φοράει μια ψεύτικη μάσκα».

Σε κάθε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας εκπροσωπούνται περίπου ισόρροπα: η δραματουργία, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός, η κίνηση (με τα ακροβατικά και την παντομίμα) αλλά και τα σπουδαία παραδοσιακά κοστούμια. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ηθοποιοί του παραδοσιακού θεάτρου στην Κίνα ονομάζουν την τέχνη τους zhonghe yishu, δηλαδή ενοποιητική-αθροιστική μορφή τέχνης. Η τέχνη του ηθοποιού θεωρείται ως τέχνη των τεσσάρων δεξιοτήτων, chang (τραγούδι), nian (απαγγελία), da (πολεμικές τέχνες) και zuo (υποκριτική, κίνηση).

Η δεύτερη παράσταση, «Ο Μύθος του Λευκού Φιδιού – Remix», του Σινο – ελληνικού Συλλόγου Παραστάσεων Τέχνης, είναι ένα κλασικό παραμύθι αγάπης και περιπέτειας. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την συναρπαστική αφήγηση και την εκπληκτική τέχνη που επιδεικνύεται.

Έξω από το θέατρο, από τις 14:00 έως τις 20:30 η γιορτή θα συνεχίζεται με μια σειρά από πολιτιστικές εμπειρίες που θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στην πλούσια ταπισερί της κινεζικής κληρονομιάς. Θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γεύσεις της Κίνας, να μυηθούν στην τέχνη του Kung Fu μέσα από συναρπαστικές επιδείξεις και να θαυμάσουν τη χάρη και την ακρίβεια ενός χορού δράκων.

https://www.youtube.com/watch?v=WDELP4xA-0U

Επιπλέον, για όσους ενδιαφέρονται για τις πιο λεπτές πτυχές του κινεζικού πολιτισμού, θα υπάρχουν επιδείξεις καλλιγραφίας ενώ μετά την παράσταση θα ακολουθούν ενδιαφέροντα φόρουμ και συζητήσεις με καταξιωμένους θεατρικούς συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες που θα μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου.

Πρόγραμμα
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
14:00-22.30

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

[email protected]