Skip to main content

Πέθανε η Ματούλα Κουτροπούλου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 76χρονη Ματούλα Κουτροπούλου, που ήταν γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μετά από επτά ημέρες, από την τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής.

Πέθανε μέσα στο σπίτι της στο Πεδίον του Άρεως η Ματούλα Κουτροπούλου, η θρυλική «Ματούλα του Κολωνακίου».

Φωτ.: Eurokinissi

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 76χρονη Ματούλα Κουτροπούλου, που ήταν γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μετά από επτά ημέρες, από την τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης.

«Είναι αλήθεια, πέθανε δυστυχώς η Ματούλα. Πριν λίγο ήρθαν και την πήρανε…Ήταν επτά μέρες νεκρή – μόνη – της στο σπίτι της…Ο γιός της το έμαθε; Ποια ήταν η Ματούλα -για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω…Τώρα θα κάνουν πάρτι ο Τόλης, η Ζωίτσα, ο Ζαμπέτας και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί…» έγραψε ο δημοσιογράφος.

Η Ματούλα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Διαμάντω Κουτροπούλου γεννήθηκε το 1946 στην Κόρινθο. Ήταν μοντέλο και ηθοποιός. Είχε παντρευτεί τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε τo 1974 και το 1975 απέκτησαν ένα γιο, τον Λορέντζο Καριέρε, που έγινε γνωστός από το reality του MEGA “Bar” και το συγκρότημα “Φίλοι για πάντα”.

Ο Ρομπέρτο Καριέρε στη συνέχεια παντρεύτηκε τη Μαριαλένα Οικονομίδου, κόρη του Γιώργου Οικονομίδη και της Λιάνας Βιτσώρη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Ο Ρομπέρτο Καριέρε πέθανε το 2015, σε ηλικία 70 ετών.

Η Ματούλα είχε παίξει στην ταινία «Πρόκλησις» του 1971 και στο «Ρόδα τσάντα και κοπάνα», το 2011.

Λίγους πριν φύγει από τη ζωή, η Ματούλα είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του OPEN. «Εγώ δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Απλώς επειδή από εκείνα τα χρόνια, μικρή, είχα πολλές σχέσεις με τραγουδιστές, με μαγαζιά, με τραγουδίστριες, με έβαλε ο Ζαμπέτας να τραγουδήσω. Δεν ήμουν και η Κάλλας, ούτε η Βίκυ Μοσχολιού. […] Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ερχόταν να με πάρει από το 6ο Γυμνάσιο θηλέων, όπου με διώξανε μετά.

Και φωνάζανε “κορίτσια ο Μπάρκουλης”. Και μία μέρα ήρθε και ο Κακαβάς. Τον ερωτεύτηκα τον Μπάρκουλη, ήταν καταπληκτικό παιδί. Έμενε χωρίς λεφτά γιατί τα έδινε στους συνανθρώπους του. Έτσι ήμουν και εγώ. […] Δυσκολεύτηκα στη φυλακή αλλά την έκανα λαχείο στον Κορυδαλλό. Εκεί σταμάτησα τα ναρκωτικά» είπε η Ματούλα.

Θυμήθηκε μάλιστα την εποχή που έκανε βόλτα με άλογο στην Πλατεία Κολωνακίου για την πλάκα της το ’70, ενώ παραδέχθηκε ότι «έπαθε την πλάκα της» με την είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου. «Κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, βάζω το τραγούδι του “Σε τι κόσμο βρέθηκα”».