Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Δεύτερος κύκλος απολογιών – Στην Ευελπίδων ακόμη 40 κατηγορούμενοι

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στα δικαστήρια θα οδηγηθούν σήμερα 40 κατηγορούμενοι, ενώ αύριο θα απολογηθούν οι τελευταίοι 35

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο μαραθώνιος των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτών, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 40 κατηγορούμενοι (39 Κροάτες κι ένας Έλληνας), ενώ αύριο Κυριακή θα απολογηθούν οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων, ενώ η προσαγωγή των κατηγορουμένων έγινε με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Την υπόθεση έχουν αναλάβει τρεις ανακριτές, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων.

Προφυλακίστηκαν και οι 30 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες – Τι υποστήριξαν

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι 30 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στους τρεις ανακριτές.

Ειδικότερα, προφυλακίστηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Κροάτες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά μόνο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει ο αδερφός του αδικοχαμένου Μιχάλη

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ο αδελφός του 29χρονου θα μεταβεί στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από τον συνήγορο του, Σταύρο Γεωργόπουλο, προκειμένου να δηλώσει παράσταση για τον χαμό του Μιχάλη που έπεσε νεκρός στη Νέα Φιλαδέλφεια χτυπημένος από μαχαίρι, αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε για όσα έγιναν έξω από το γήπεδο, περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πλην όμως δεν έχει προσωποποιηθει ως τώρα σε κανέναν από τους 105 κατηγορούμενους που από χθες απολογούνται για τα βίαια επεισόδια.

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Χθες, στην Ελευσίνα γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον αδικοχαμένο Μιχάλη, που κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης. 

(ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «συνεχίζεται, εντατικά και λεπτομερώς, η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας που διατάχθηκε για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, όσον αφορά στα τραγικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, και την απόδοση των δεουσών ευθυνών, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή». Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η διαλεύκανση της υπόθεσης, σε κάθε της έκφανση, είναι απόλυτη προτεραιότητα.

naftemporiki.gr