Skip to main content

Εθνική Τράπεζα: Στήριξη σε δανειολήπτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εξατομικευμένες λύσεις-διευκολύνσεις, ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες κάθε ιδιώτη πελάτη και κάθε επιχείρησης που επλήγη από τις πυρκαγιές.

Τους ιδιώτες πελάτες της και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί τις πυρκαγιές στηρίζει ενεργά, ανακοινώνοντας άμεσα μέτρα, η Εθνική Τράπεζα, συναισθανόμενη, όπως αναφέρει, τις καταστροφικές επιπτώσεις των πρόσφατων πυρκαγιών στη χώρα και στο φυσικό περιβάλλον κι αντιλαμβανόμενη ότι οι συνέπειές τους είναι βαρύτατες και επηρεάζουν κατοίκους, επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει βοήθεια και στήριξη στους πληγέντες δανειολήπτες, με εξατομικευμένες λύσεις, ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες κάθε ιδιώτη πελάτη της, αλλά και κάθε επιχείρησης που επλήγη από τις πυρκαγιές. Τα εξατομικευμένα μέτρα αφορούν ευρύτερα σε διευκολύνσεις και διαμορφώνονται μετά από επικοινωνία με τους δανειολήπτες και σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Συμπεριλαμβάνουν μέτρα όπως η αναστολή πληρωμών για ενήμερους δανειολήπτες, παροχή ρευστότητας για επιχειρήσεις, δυνατότητα μετατροπής κυμαινόμενου σε σταθερό επιτόκιο, και προγράμματα διευθέτησης οφειλών για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες μονιμότερου χαρακτήρα.

Για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών, δημιουργείται αποκλειστική γραμμή επικοινωνίας για την παροχή ενημέρωσης και την υποβολή αιτημάτων. Η τηλεφωνική γραμμή 2104859222, είναι ενεργή και λειτουργεί από τις 9πμ έως τις 5μμ τις εργάσιμες ημέρες.

Παράλληλα, τα στελέχη των καταστημάτων και οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι των επιχειρήσεων παραμένουν δίπλα στους πληγέντες προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη.

Η Εθνική Τράπεζα τονίζει πως, «συναισθανόμενη τον ρόλο και την ευθύνη της στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα, είναι διαχρονικά παρούσα σε δράσεις που αφορούν και στηρίζουν την ελληνική κοινωνία».

Δεσμεύεται, μάλιστα, να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς και σύντομα να ανακοινώσει πρόσθετες δράσεις για την αποκατάσταση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση επιλεγμένων φορέων για την πρόληψη, προστασία και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.