Skip to main content

Συναρπαστικές ανθοσυνθέσεις σε αχαρτογράφητα νερά

Ο γνωστός καλλιτέχνης γλυπτών από λουλούδια, Azuma Makoto, παρουσιάζει το καινούργιο του installation που βρίσκεται κάτω από την θάλασσα!

Την τρίτη του εγκατάσταση της σειράς «Bloom» παρουσίασε ο Azuma Makoto, βυθίζοντας ένα γλυπτό ανθέων σε αχαρτογράφητα νερά στην Ιαπωνία. Συνδυάζοντας καλλιτεχνική δημιουργικότητα και ειδίκευση στη βοτανική, ο Makoto έχει επαναπροσδιορίσει τα όρια της τέχνης ανθοσυνθέσεων.

Για την πλέον πρόσφατη εγκατάστασή του, ο Azuma Makoto προσεκτικά επέλεξε ένα σημείο το οποίο είναι πέραν της αψεγάδιαστης ομορφιάς του διαυγούς νερού, αγκαλιάζοντας την αδάμαστη ουσία της θάλασσας.

Το σημείο που επελέγη για την εγκατάσταση μεταδίδει μια αίσθηση τραχύτητας, εμβυθίζοντας τους θεατές στην άγρια φύση. Επιπλέον, σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές του, προτίμησε διαφορετικά υλικά, διαλέγοντας άνθη με μοναδικά σχήματα και υφές.

Εκτός όμως από την αισθητική τους, τα installations του Makoto έχουν πάντα ένα βαθύτερο μήνυμα σχετικό με την σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τον φυσικό κόσμο. Με το να βυθίσει λουλούδια μέσα στο νερό, ο Makoto τα μετατρέπει σε ένα είδος ζωντανών γλυπτών, θολώντας τις γραμμές ανάμεσα στο εφήμερο και το αιώνιο. Οι δημιουργίες του λοιπόν λειτουργούν σαν υπενθύμιση της ευθραυστότητας και της αντοχής στην ζωή, ενθαρρύνοντας μας να εκτιμήσουμε τις στιγμές που μας περιβάλλει ομορφιά.

Η εγκατάσταση μπλέκεται τέλεια με το υποθαλάσσιο περιβάλλον, αποτελώντας ένα οργανικό μέρος του κόσμου αυτού. Παρόμοια με το project του Makoto “Frozen Flowers”, o καλλιτέχνης πειραματίζεται με το περιβάλλον. Με το να αλλάζει τα χρώματα, τα υλικά, τα σχήματα και τους συνδυασμούς των λουλουδιών, εξακολουθεί να προκαλεί τον εαυτό του στο να συλλαμβάνει με την τέχνη του την ποικιλομορφία στις εκφράσεις των λουλουδιών.