Skip to main content

Πέθανε η ηθοποιός Τζοζεφίν Τσάπλιν, κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν

Σε ηλικία 74 ετών πέθανε η κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν και της Όουνα Ο' Νιλ, Ζοζεφίν Τσάπλιν.

Η Ζοζεφίν, επίσης ηθοποιός, που πέθανε στο Παρίσι στις 13 Ιουλίου, ήταν ένα από τα 11 παιδιά του σταρ του βωβού κινηματογράφου και ένα από τα οκτώ παιδιά που απέκτησαν μαζί ο Τσάπλιν και η Ο’ Νιλ.

Το γραφείο του Τσάπλιν στο Παρίσι, το οποίο εκπροσωπεί τις εταιρείες του κωμικού και την οικογένειά του, επιβεβαίωσε ότι η Ζοζεφίν πέθανε στη γαλλική πρωτεύουσα στις 13 Ιουλίου. Η κηδεία της ηθοποιού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο νεκροταφείο Pere Lachaise στο Παρίσι.

Γεννημένη στις 28 Μαρτίου 1949, στην Καλιφόρνια, ακολούθησε τα βήματα του διάσημου Βρετανού πατέρα της, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για τις βωβές ταινίες του και τον χαρακτήρα του στην οθόνη, τον «Μικρό Αλήτη». Η Ο’ Νιλ έμεινε με τον Τσάπλιν μέχρι τον θάνατό του το 1977.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της πρωταγωνίστησε σε πολλές ξένες ταινίες. Το 1972 εμφανίστηκε στη βραβευμένη ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι «Θρύλοι του Καντέρμπουρι» και στο «L’odeur des fauves» του Ρίτσαρντ Μπαλντουτσί.

Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Λόρενς Χάρβεϊ στο δράμα του Μεναχέμ Γκολάν «Escape to the Sun» για μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη Σοβιετική Ένωση.

Το 1974, η Ζοζεφίν Τσάπλιν πρωταγωνίστησε ως Martine Leduc στο ευρωπαϊκό αστυνομικό-θρίλερ του Γκιόργκι Φρανγιού «Shadowman» μαζί με τους Γκέιλ Χάνικατ και Ζακ Σαμπρό. Η ταινία ακολουθεί τον άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, έναν εγκληματία που προσπαθεί να βρει τους άπιαστους θησαυρούς των Ναϊτών Ιπποτών.

Στη συνέχεια, επανέλαβε τον ρόλο της ως Μαρτίν στην επόμενη γαλλική μίνι σειρά «The Man Without a Face», μια εκτεταμένη εκδοχή οκτώ επεισοδίων της αρχικής ταινίας. Το 1976, η Ζοζεφίν Τσάπλιν πρωταγωνίστησε ως Cynthia στην ταινία τρόμου του Jesús Franco «Jack the Ripper» και ως Anna στο «À l’ombre d’un été».

Αργότερα, το 1984, πρωταγωνίστησε στο καναδικό δράμα «The Bay Boy», μια ταινία που σηματοδότησε την έναρξη της καριέρας του συμπρωταγωνιστή της Κίφερ Σάδερλαντ. Το 1988 πρωταγωνίστησε δίπλα στον Στέισι Κιτς στην τηλεοπτική μίνι σειρά «Hemingway».