Skip to main content

«Παπαγεωργίου»: Δεκαπεντάχρονος χαρίζει ζωή-δωρίζει τα όργανά του σε τέσσερις ασθενείς

Η καρδιά, τα νεφρά και το ήπαρ του μεταμοσχεύονται.

Δώρο ζωής σε τέσσερις ασθενείς προσφέρει με τον θάνατό του ένας 15χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας και, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής. Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί σε συμβατό λήπτη.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης.

Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όσο και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.