Skip to main content

Χρηματιστήρια: Πτώση στην Ευρώπη με επίκεντρο τις κινήσεις της Bank of England

Απώλειες 0,78% στην Αθήνα. 300 μονάδες χάνει ο Dow στη Wall.

Με τις τράπεζες στο -1,87% ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,87% στις 1.122 μονάδες. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν με απώλειες, καθώς οι διεθνείς επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,4%, χάνοντας τα προηγούμενα κέρδη. Στο -0,87% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5% όπως αναμενόταν, αυξάνοντας τα επιτόκια για 12η συνεχή συνεδρίαση καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,9% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κάτι που ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχώρησαν καθώς οι μετοχές της Disney ήταν υπό πίεση και οι ανησυχίες σχετικά με τις περιφερειακές τράπεζες εξακολουθούσαν να υφίστανται. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,6% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,3%, με επίκεντρο τα κέρδη της Disney. Ο Dow έχασε 378 μονάδες ή 1,1%.

Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν περισσότερο από 5% μετά τη δημοσίευση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης. Ενώ οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν το τμήμα streaming να περιορίσει τις απώλειές του, έδωσε ένα σκληρό πλήγμα με μαζική αποχώρηση συνδρομητών.