Skip to main content

Το αμερικανικό τένις στηρίζει το αίτημα του Τζόκοβιτς

REUTERS/Jaimi Joy

Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και οι διοργανωτές του US Open ελπίζουν να δοθεί άδεια εισόδου για τις ΗΠΑ στον Σέρβο, που παραμένει ανεμβολίαστος κατά της Covid-19.

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις και οι διοργανωτές του US Open στηρίζουν το αίτημα του Νόβακ Τζόκοβιτς για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, προκειμένου να συμμετάσχει στα Masters 1000 του Indian Wells και του Μαϊάμι.

Ο 35χρονος «Νόλε», Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές ειδική άδεια εισόδου στις ΗΠΑ και περιμένει την απάντηση.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές που έχει γνωρίσει ποτέ το άθλημά μας. Η USTA και το US Open ελπίζουν ότι θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά του να μπει στην χώρα και ότι οι φίλαθλοι θα μπορούν να τον δουν σε δράση στο Indian Wells και στο Μαϊάμι», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο φορέων.

Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι εν ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Το τουρνουά Indian Wells ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη στην έρημο της Καλιφόρνια και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει το Miami Open από τις 22 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.