Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς γίνεται η διαδικασία της ταυτοποίησης

REUTERS/Alexandros Avramidis

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται.

Μέσα στην ημέρα, το μεσημέρι, αναμένονται τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης των σορών που έφτασαν χθες στην ιατροδικαστική υπηρεσία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με την προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, περιέγραψε την διαδικασία ταυτοποίησης και το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται. Έκανε επίσης λόγο για 43 σορούς σε «πολύ κακή κατάσταση», πολλά ανθρώπινα μέλη και 54 οικογένειες που δήλωσαν απώλεια ανθρώπου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, φτάνει τμήμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φωτογραφίζεται κάθε σορός και κάθε στοιχείο που είχε πάνω και μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση (ένα μεταγιόν ή ένα ρολόι, για παράδειγμα). Έπειτα γίνεται λήψη dna από τις σορούς, τα μέλη και από τους συγγενείς.

«Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως έχει τελειώσει η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομές στις σορούς παρέλαβαν χθες. Ακολουθεί τώρα η διαδικασία της ταυτοποίησης με βάση τη μέθοδο του dna.

Όπως είπε επίσης, οι συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν χθες στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου οι αρχές προσπάθησαν να μαζέψουν κάποια χαρακτηριστικά των αγνοουμένων ώστε να υπάρχει μια πρώτη εικόνα.