Skip to main content

Eurovision 2023: Εξώδικο στην ΕΡΤ από υποψήφια του διαγωνισμού

Εξώδικο στην ΕΡΤ απέστειλε η υποψήφια στον ελληνικό τελικό της Eurovision 2023, Μελίσσα Μαντζούκη.

Μέσω του δικηγόρου της, η τραγουδίστρια ζητά να πληροφορηθεί πώς ψήφισε κάθε μέλος της επιτροπής που εξέλεξε το τραγούδι σε κάθε φάση της διαδικασίας, ενώ επιθυμεί να λάβει επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων, μεταξύ άλλων.

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ήταν ο Τζώνη Καλημέρης, ο οποίος σχολίασε το γεγονός. «Δεν έχω ξαναδεί εξώδικο αλλά έχω υπάρξει πολλές φορές στην ΕΡΤ με εντάσεις και φασαρίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το φάουλ που είδα εγώ είναι ότι επειδή ήταν τρεις οι συμμετοχές και η μία αποσύρθηκε, για κάποιο λόγο ψηφίστηκαν και οι τρεις (…). Πιστεύω ότι λίγο τους ξέφυγε» σχολίασε ο Τζώνη Καλημέρης που έχει διατελέσει διευθυντής της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Μελίσα Μαντζούκη, Χρήστος Ζωτιάδης, επισήμανε ότι «η διαδικασία κατάφωρα δεν τηρήθηκε», εξηγώντας ότι η εντολέας του έλαβε λιγότερους βαθμούς από το μίνιμουμ.

«Είναι νομικό εδώ το θέμα, πέρα από το ηθικό. Όταν δεσμεύομαι από μια διαδικασία και τονίζω τόσο εμφατικά ότι τηρήθηκε, τόσο για την επιτροπή κοινού, όσο και την επταμελή επιτροπή, όπως καταλαβαίνετε έχει κάποιες νομικές δεσμεύσεις», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023 ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος.