Skip to main content

Με αιτήματα η πρωτοχρονιάτικη πίτα των πλοιάρχων

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απονομή επαίνων στους πλοιάρχους που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Την πολύτιμη συνεισφορά του Έλληνα ναυτικού και των πλοιάρχων εξήρε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΠΕΝ, Μανώλης Τσικαλάκης, καλώντας την πολιτεία να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις.

Kατα τη διάρκεια εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πλοιάρχων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ. Τσικαλάκης χαρακτήρισε τους ναυτικούς και τους πλοιάρχους «αφανείς καθημερινούς ήρωες», που με το εισαγόμενο ναυτιλιακό συνάλλαγμα από την εργασία τους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία.

Είπε ότι υπάρχει συνεχής διάλογος με το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ επιδιώκονται λύσεις στα προβλήματα των ναυτικών και κατ’ επέκταση της ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στους νέους και στο ναυτικό επάγγελμα είπε ότι θα πρέπει να ακούσουμε τους προβληματισμούς των νέων, που με πίστη, αυθορμητισμό και διάθεση επέλεξαν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στο ναυτικό επάγγελμα.

«Περιμένουν από εμάς πολλά. Όπως να τους διασφαλίσουμε ότι θα κινούνται επαγγελματικά σε ασφαλές περιβάλλον» τόνισε ο κ. Τσικαλάκης, ενώ ζήτησε την επαναφορά των καταργημένων θέσεων των ναυτοδιδασκάλων, με καλύτερες σε σχέση με παλαιότερα μισθολογικές συνθήκες και τη δημιουργία των απαραίτητων κινήτρων για την προσέλκυση νέων καθηγητών. Επίσης, ζήτησε συμμετοχή και του πλοιάρχου στην ιεραρχία της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.

Τόνισε ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της υπερ – εκατοντάχρονης πλέον ιστορίας της ΠΕΠΕΝ, εξελέγη στο Δ.Σ. της ένωσης η καθ’ όλα άξια σε προσωπικότητα, ήθος, επαγγελματισμό και αγωνιστικότητα πλοίαρχος Ελένη Παπαδοπούλου, στο πρόσωπο της οποίας τιμάται η Ελληνίδα πλοίαρχος και η Ελληνίδα ναυτικός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απονομή επαίνων στους πλοιάρχους που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.