Skip to main content

Ενεργειακή αναβάθμιση 14 σχολείων στους δήμους Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής

Η αναβάθμιση πραγματοποιείται μετά την υπογραφή των πράξεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική «2014-2020» από τον περιφερειάρχη Αττικής.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση 14 σχολείων προχωρούν οι δήμοι Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής, αρμοδιότητας των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ), προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, λόγω της υπογραφής των πράξεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική «2014-2020» από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Συγκεκριμένα, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης αφορούν:

  • Στο 1ο Δ.Σ και 1ο ΝΓ Ζεφυρίου, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζεφυρίου, στο 4ο ΔΣ, το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, στο ΔΣ Φυλής και στο Γυμνάσιο Φυλής
  • Στο 1ο Λύκειο, στο 2ο και στο 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 8ο Δημοτικό Αγ. Βαρβάρας
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε: «Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με δημάρχους, ιδιαίτερα ευαίσθητους σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως οι παριστάμενοι σήμερα, τους οποίους και θέλω να συγχαρώ θερμά, υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια, με σημαντική ωφέλεια, τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Μας ενδιαφέρει να υλοποιούμε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά της Αττικής καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία. Σε αυτή μας την προσπάθεια, το ΠΕΠ Αττικής έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακαίνιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, καθώς επίσης και από τα 15 εκ. ευρώ που έχουν δοθεί για τον εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι τόνισαν τη σημασία των έργων, τόσο στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης, όσο και της αισθητικής αναβάθμισης των σχολείων. Ειδικότερα ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, χαρακτήρισε το έργο που γίνεται «σπουδαίο», επισημαίνοντας πως υλοποιούνται «πολιτικές που δεν έχουν προτεραιότητα το φαίνεσθαι, αλλά την ουσία». Παράλληλα εστίασε στο γεγονός, ότι με τα συγκεκριμένα έργα διαμορφώνεται ένα καλύτερο μαθησιακό περιβάλλον στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας. Ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς, επεσήμανε πως μετά τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έγιναν στο δημαρχείο της πόλης, τα ανάλογα έργα σε σχολεία αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην πόλη. Ο δήμαρχος Καισαριανής Χ. Βοσκόπουλος, παρατήρησε πως «τα σχολικά κτίρια είναι παλιά γι΄αυτό και είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία».

Πηγή: ΑΜΠΕ