Skip to main content

Λωρίδα της Γάζας: Έλιωσαν τα παγωτά από τις διακοπές ρεύματος

Οι εις μάκρος διακοπές ρεύματος στη Λωρίδα της Γάζας έχουν λιώσει τα παγωτά, αναγκάζοντας τα καταστήματα να σταματήσουν να τα πουλούν και ενώ ο καύσωνας έχει αυξήσει τη ζήτηση.

Με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 34 βαθμούς Κελσίου, το παγωτό είναι μια δημοφιλής και σχετικά φθηνή απόλαυση στη Γάζα, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στριμωγμένοι στην στενή παράκτια λωρίδα μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες αρκετών παντοπωλείων είπαν ότι έπρεπε να σταματήσουν να πουλούν παγωτά ακόμη και καθώς ένα ιδιαίτερα ζεστό καλοκαίρι έχει αυξήσει τη ζήτηση.

«Το μισό παγωτό έλιωσε. Τι να το κάνουμε; Έχουμε απώλειες.», δήλωσε στο Reuters ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ, Φουάντ Αουαντάλα.

Η Γάζα θα απαιτούσε κανονικά περίπου 500 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας την ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Λαμβάνει 120 μεγαβάτ από το Ισραήλ, ενώ το ενιαίο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του θύλακα παρέχει άλλα 60 μεγαβάτ.

Το έλλειμμα σημαίνει ότι οι κάτοικοι έχουν μόνο περίπου 11 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας την ημέρα και ακόμη και αυτό είναι διακοπτόμενο.

Πηγή: Reuters