Skip to main content

Βίντεο με το ρεσάλτο των φρουρών της Επανάστασης στα ελληνικά τάνκερ

Βίντεο από την κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο έδωσαν στη δημοσιότητα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι των Φρουρών της Επανάστασης αλλά και στο ιρανικό site presstv.

 

Οι διάλογοι την ώρα της κατάληψης

Οι διάλογοι μεταξύ των Ιρανών κομάντος και ττου πληρώματος των πλοίων ήταν έντονοι: 

Iρανοί: Μην κουνηθεί κάνεις. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα.

Πλήρωμα: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Κατάπατάτε τους νόμους.

Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθεί τε όλοι στην γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο. Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς.

Πλήρωμα: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι.

Ιρανοί: Δε θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε σε «έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν έκανε το υπουργείο Ναυτιλίας.

 Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους, αν και, όπως ανέφεραν στη «Ν» πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, οι ναυτικοί των δύο πλοίων δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα διαθέσιμα συνεχώς.