Skip to main content

Basket League: Άνοιξαν… λογαριασμό στα πλέι οφ Παναθηναϊκός και Λάρισα

Ο Παναθηναϊκός πήρε με ευκολία προβάδισμα στη σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη, καθώς νίκησε με 109-79 τους «κίτρινους» στο ΟΑΚΑ.

Με πρώτο σκόρερ τον Ιωάννη Παπαπέτρου (19 πόντους) και επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από τον Άρη ξεχώρισε ο Τζέιμς Κέλι με 19 πόντους.

Ο γηπεδούχοι έδειξαν από πολύ νωρίς πως δεν είχαν τη διάθεση να χάσουν χρόνο, ώστε να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Με 7/7 σουτ ήδη από το 3′ της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» πήραν 13 πόντους διαφορά (17-4).

Τίποτα απ’ όσα δοκίμασε ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε κάτι στην ομάδα του, δεδομένου πως η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό.

Η Λάρισα νίκησε στη Ρόδο τον Κολοσσό με 71-63 και «έσπασε» την έδρα των αντιπάλων της. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Λάρισα (24/5, 17:00) με τους Θεσσαλούς να θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και τους Ροδίτες να ισοφαρίσουν και να επιστρέψουν στο γήπεδό τους για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορές εννέα πόντων που είχε χτίσει ο Κολοσσός ακόμη και στις αρχές της τρίτης περιόδου, και στην τελευταία περίοδο με επιμέρους σκορ 21-10 έφτασαν στη νίκη και το 1-0 στη σειρά.

Τη διαφορά στο παιχνίδι έκαναν τα 20 επιπλέον (52 έναντι 32) ριμπάουντ που μάζεψαν οι Θεσσαλοί και τους επέτρεψαν να σκοράρουν 14 επιπλέον πόντους στις δεύτερες επιθέσεις, αλλά και η άμυνα πυ κράτησε τους γηπεδούχους μόλις στους 63 πόντους και τους υποχρέωσε στην 4η ήττα στη Ρόδο (είχαν 9-3 στην κανονική περίοδο) φέτος.