Skip to main content

Λε Πεν: «Σύνθετο πρόβλημα» και «όχι πια προτεραιότητα» η απαγόρευση της μαντίλας στους δημόσιους χώρους

Η απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στον δημόσιο χώρο, που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο της Μαρίν Λε Πεν, δεν είναι πλέον η προτεραιότητά της στον αγώνα «κατά του ισλαμισμού» και του «ισλαμιστικού φονταμενταλισμού», δήλωσαν την Κυριακή αρκετοί συνεργάτες και υψηλά ιστάμενοι στην ομάδα της.

Η κ. Λε Πεν  παραδέχτηκε το Σάββατο ότι η μαντίλα είναι ένα «σύνθετο πρόβλημα» και ότι το αμφιλεγόμενο μέτρο της για την απαγόρευσή του στον δρόμο θα συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση.

Ερωτηθείς για αυτήν την απόφαση, ο εκπρόσωπός της, Σεμπαστιάν Τσενού διευκρίνισε στο BFMTV την Κυριακή ότι στον αγώνα κατά του ισλαμισμού, η απαγόρευση της μαντίλας στον δημόσιο χώρο «έρχεται μετά το κλείσιμο των σαλαφιστικών τζαμιών, την απαγόρευση του σαλαφισμού και τη διακοπή της χρηματοδότησης των ισλαμιστών».

Ο αντιπρόεδρος του RN (Εθνικού Συναγερμού) Ζορντάν Μπαρντελά από την πλευρά του δήλωσε, στα France inter – Franceinfo – Le Monde ότι η μαντίλα «θα απαγορευτεί σε όλα τα δημόσια κτίρια, τη διοίκηση, και προφανώς θα δώσουμε στους επικεφαλής των επιχειρήσεων τη δυνατότητα να απαγορεύσουν την πολιτική θρησκευτικούς ισχυρισμούς».

Η απαγόρευση είναι ένας «οριακός στόχος», πρόσθεσε, κάνοντας τη διάκριση μεταξύ «της μαντίλας για τις Γαλλίδες που ήρθαν μετανάστριες στις δεκαετίες του ’60 και του ’70» και «της μαντίλας που έχει γίνει σήμερα όργανο πίεσης από τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές και πρόκληση στην ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών».

naftemporiki.gr