Skip to main content

Μπαρτσελόνα: Τα παράπονα του Κούμαν

Η εποχή του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τελείωσε άδοξα ενώ το καλοκαίρι του 2021 ο Ολλανδός προπονητής θα έπρεπε να φτιάξει μία ομάδα χωρίς τον μεγαλύτερο αστέρα της, τον Λιονέλ Μέσι.

Ο πρώην τεχνικός των Καταλανών μίλησε για πρώτη φορά μετά το τέλος της συνεργασίας και κατηγόρησε την διοίκηση του κλαμπ και ειδικά τον πρόεδρο, Λαπόρτα,  για ανακολουθία και έλλειψη στήριξης. Ειδικά στο κομμάτι των μεταγραφών και των οικονομικών δεδομένων.

«Συμφώνησα να φύγουν κάποιοι παίκτες λόγω της επιμονής του συλλόγου, μιας και υπήρχαν οικονομικά θέματα. Αλλά μετά βλέπεις να πληρώνουν 55 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη (σ.σ Φεράν Τόρες). Γιατί τότε άφησαν τον Μέσι να φύγει; Συνέβαινε κάτι άλλο; Γιατί έφυγε τελικά ο Μέσι; Τα χρήματα δεν ήταν σημαντικά για μένα. Ήθελα να τα πάω καλά ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά μετά ο Λαπόρτα ήθελε να με ξεφορτωθεί. Δεν ήμουν ποτέ προπονητής για τον Λαπόρτα. Αυτή ήταν η αίσθηση που είχα από την αρχή. Δεν έγινε το κλικ. Έλειπε η απαραίτητη υποστήριξη από την διοίκηση»

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στον Τσάβι, υπογράμμισε πως ο Λαπόρτα του είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα τον προσλάβει λόγω απειρίας, ενώ εξέφρασε το παράπονο πως εκείνος δεν είχε τις μεταγραφές που έχουν γίνει επί των ημερών του Τσάβι.

«Ο Λαπόρτα μου είπε χίλιες φορές ότι ο Τσάβι δεν θα αναλάβει την Μπαρτσελόνα, καθώς του έλειπε η εμπειρία. Δεν πρόκειται να πάω σύντομα στο Καμπ Νόου. Δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν συνέβη τίποτα με αυτόν τον πρόεδρο. Θα ήθελα κι εγώ αυτές τις μεταγραφές που έχει τώρα η Μπαρτσελόνα».

naftemporiki.gr .