Skip to main content

Χάρκοβο: Τουλάχιστον 11 νεκροί-δεκάδες τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με τον κυβερνήτη

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές του Χάρκοβο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, εκφράζοντας φόβους για «δεκάδες νεκρούς».

«Ο ρωσικός εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές», έγραψε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών, που συνεχίζονται ακόμη, δεν μπορούμε να καλέσουμε τις υπηρεσίες διάσωσης… Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες» πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ο Σινεγκούμποφ ανακοίνωσε ότι η πόλη των 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά, βρισκόταν υπό τον «απόλυτο έλεγχο» των ουκρανικών δυνάμεων, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε μια ρωσική «εισβολή» και οδομαχίες.

«Αυτό που συμβαίνει στο Χάρκοβο είναι έγκλημα πολέμου! Είναι γενοκτονία του ουκρανικού λαού», καταδίκασε σήμερα, κάνοντας λόγο για πυρά «βαρύ πυροβολικού».

«Δεκάδες άμαχοι πεθαίνουν. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν στο φαρμακείο, πηγαίνουν για ψώνια, φέρνουν νερό», είπε ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι οι γειτονιές που στοχοποιήθηκαν δεν φιλοξενούσαν “θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Ο ρωσικός στρατός κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να «διασφαλίσει την ασφάλεια των αμάχων» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης Τύπου.

«Παρατηρούμε πολλές προσπάθειες ουκρανικών εθνικιστικών ομάδων να χρησιμοποιήσουν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα», είπε. «Αυτό είναι απαράδεκτο… είναι εγκληματικό».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr