Skip to main content

Βόλεϊ: Ασυναγώνιστος Ολυμπιακός, «εξαφάνισε» και τον Πανναξιακό

Σε νέα παράσταση για μια… ομάδα μετέτρεψε και το δεύτερο κατά σειρά ντέρμπι του στην Α1 Γυναικών ο Ολυμπιακός, που μετά τη νίκη στην Κυψέλη επί του έως τότε αήττητου Παναθηναϊκού διέλυσε σήμερα στο κλειστό του Ρέντη και τον Πανναξιακό.

Οι «ερυθρόλευκες» του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στο φιλόδοξο συγκρότημα των Κυκλάδων, του οποίου επιβλήθηκαν 3-0, με τη διαφορά στα σετ (25-10, 25-14, 25-15) να ορίζει σαφώς την απόσταση που χώριζε τους αντίπαλους.

Για τον Ολυμπιακό, που προελαύνει στην κατηγορία, ήταν η ένατη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, στους οποίους η μοναδική απώλειά του είναι το χαμένο σετ απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Οι «ερυθρόλευκες», με αδιαπέραστο μπλοκ αρχικά και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στην επίθεση αργότερα (53% έναντι 27%) δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό τους.

Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 4-0, 8-1, 12-2, με τον Πανναξιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις και το 1-0 να έρχεται πολύ εύκολα. 

Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν στην αρχή του 2ου σετ, όταν προηγήθηκαν με 0-3, ωστόσο το υπέρ τους 5-6 έγινε 12-6 (!) με την Μαλασάι στο σερβίς (πήρε δύο άσους) και τον Ολυμπιακό να μοιάζει και πάλι αδιαπέραστος στο μπλοκ.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ, όπου ο Ολυμπιακός «σπάζοντας» πολλές επιθέσεις του Πανναξιακού στο μπλοκ κι έχοντας πετυχημένες κόντρα μπάλες προηγήθηκε 8-4, 16-10 και έφτασε άκοπα στη νίκη.

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Νεάπολη της Λάρισας με 3-0 επί του πολύ μαχητικού Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, αλλά «δεινοπάθησε» μέχρι να τα καταφέρει και το σκορ είναι «μαγική εικόνα».

Οι νεοφώτιστες πρόβαλαν πολύ μεγάλη αντίσταση στα πρώτα δύο σετ, τα οποία έχασαν τελικώς στις λεπτομέρειες με 24-26 για να υποκύψουν στο τρίτο με 17-25, αλλά αν εκείνες πήραν το χειροκρότημα, η Ένωση έδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν «τραβάει».

Νίκη, επίσης δύσκολη, σημείωσε και ο Άρης που επικράτησε 3-1 (25-17, 25-19, 23-25, 25-22) στην έδρα του απέναντι στον αξιόμαχο Αίαντα Ευόσμου και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.