Skip to main content

Προσεχώς προκήρυξη για 49 δόκιμους λιμενοφύλακες

Απόφαση για την κατάταξη 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, πρόκειται να καλυφθούν από τις εξής κατηγορίες:

α. Κατηγορία Πλοιάρχων ή Μηχανικών Ε.Ν.: ποσοστό 20% από υποψηφίους που διαθέτουν τα Γενικά Προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα Ειδικά Προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.

β. Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες): ποσοστό 70% από υποψηφίους που διαθέτουν τα Γενικά Προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα Ειδικά Προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.

γ. Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000: ποσοστό 10% από υποψηφίους που διαθέτουν τα Γενικά Προσόντα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 3, καθώς και τα Ειδικά Προσόντα του άρθρου 4 της απόφασης.

Στην απόφαση ορίζεται επίσης η διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων με μοριοδότηση, αθλητικές δοκιμασίες και γραπτές εξετάσεις. Παράλληλα, οι υποψήφιοι πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους, ενώ ειδικά οι συμμετέχοντες ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα», να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Με τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες, από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, η σχετική προκήρυξη, στην οποία θα περιλαμβάνονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής των υποψηφίων στο διαγωνισμό.