Skip to main content

Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.: Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στον δήμο Αχαρνών

Σύσκεψη παρουσία του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, και υψηλόβαθμων αξιωματικών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, προκειμένου να συζητηθούν τα εν εξελίξει επιχειρησιακά σχέδια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον δήμο Αχαρνών.

Στον συγκεκριμένο δήμο παρουσιάζονται διαχρονικά προβλήματα παραβατικότητας, όπως διακίνησης ναρκωτικών, διαρρήξεων- κλοπών, οπλοκατοχής και διατάραξης της κοινωνικής συνοχής.

Ο υπουργός τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι να ενισχυθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα της Αστυνομίας και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως «στόχος μας είναι οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς σ’ όλες τις γειτονιές και τις γωνιές της χώρας. Ο πολίτης θέλει κοντά τον αστυνομικό και αυτό θα συμβεί όσο γίνεται πιο σύντομα. Προβλέπεται ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και καλύτερος συντονισμός των δράσεων από τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ».

Όπως συμπλήρωσε, «δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πουθενά κανενός είδους άβατα. Στην περιοχή θα τεθεί σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τον Δήμο προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας».