Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 09:25

Νέος γύρος επαφών με τρόικα

Νέο γύρο συναντήσεων θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν τα εργασιακά.

Νέο γύρο συναντήσεων θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν τα εργασιακά, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι απεργίες, το ασφαλιστικό κ.ά.

Θα ακολουθήσουν επαφές των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια για θέματα των τομέων τους.

Σημειώνεται ότι στην τρόικα θα ενσωματωθεί σήμερα και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού (ΔΝΤ) Πολ Τόμσεν, ενώ τα τρία μέλη της αποστολής αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα την επόμενη Πέμπτη.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη τους συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για την πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου των έξι προαπαιτούμενων μέτρων και ειδικά για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Επιπλέον, θεώρησαν μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, παρά τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, η Ελλάδα πραγματοποίησε τη δημοπρασία και άντλησε κεφάλαια από τις αγορές.

Ζήτησαν, πάντως, από την κυβέρνηση την επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και το 2015 τουλάχιστον, αναβολή στο απώτερο μέλλον των μειώσεων φόρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, αλλά και κάλυψη του κόστους των μισθολογικών «επανορθώσεων» των ενστόλων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ